Mijn verhaal

Hoe heb ik mindfulnesstraining ontdekt en hoe ben ik er toe gekomen om dit zelf ook te gaan geven?

In december 2003 overleed mijn vader. Dit was een kantelmoment in mijn leven. Ik werd overspoeld door gedachten en gevoelens. Hoe kon ik daarmee leren leven?

Wel, in 2005 nadat ik al van alles had geprobeerd, gebeurde het volgende: ik hou ervan om in de zomervakantie tijd te maken om een boekenwinkel binnen te lopen en gewoon wat rond te snuisteren in de rekken met een grote, niet-oordelende nieuwsgierigheid. Ik stootte op een, op het eerste zicht, wat mysterieus boek. Het droeg de titel: ‘De kracht van het Nu’. Ik ben het beginnen lezen en het basisidee van het boek heeft mij niet meer losgelaten. Ik werd me meer en meer bewust van al de gedachten en gevoelens die constant door mijn hoofd spookten. Ik ging verder op zoek naar een methode die mij hiermee beter zou leren omgaan. Maar het moest ook een middel zijn waarbij ik zelf de touwtjes in handen bleef hebben, zodat ik van niemand afhankelijk werd.

In 2006 las ik een artikel over Edel Maex waarin stond dat hij mindfulnesstraining gaf. Het zou een cursus zijn die via aandachtstraining je beter leerde omgaan met stress en je gedachten en marc vandermeirengevoelens. Ik besloot met hem contact op te nemen en uit te zoeken of die training iets voor mij kon betekenen.
In oktober 2006 volgde ik de training bij hem in Antwerpen. Edel Maex introduceerde in Vlaanderen de mindfulnesstraining zoals die eind de jaren zeventig door Jon Kabat-Zinn werd ontwikkeld.

Sindsdien heb ik talloze trainingen gevolgd bij Edel Maex en ontwikkelde ik zelf meer en meer inzicht in aandachtstraining door dag in dag uit te oefenen. Ik ontdekte dat ik zelf ook een hoogsensitief zenuwstelsel (HSP) had en dat de training me hielp om met al de prikkels die dagelijks op mij afkomen anders om te gaan.

Vervolgens groeide het verlangen om het goede dat ik geleerd heb van Edel,  van mijn andere mentoren en uit mijn eigen beoefening, door te geven aan andere mensen. Deze training ligt volledig in het verlengde van mijn opleiding als communicatiewetenschapper aan de KU Leuven.
En zoals het spreekwoord zegt: waar het hart van vol is, loopt de mond van over…..

Door over mijn verlangen te spreken met heel wat mensen ontwikkelde zich stilaan dit krachtige project.

Hartelijke groeten en tot binnenkort,

Marc

Als je, na het lezen van mijn verhaal, nieuwsgierig bent geworden en je afvraagt of een mindfulnesstraining ook iets voor JOU is. Wel laat dan gewoon hier jouw gegevens achter en dan mail ik jou terug om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Uit ervaring heb ik geleerd dat als je resultaat wil bereiken je actie moet ondernemen.

Dus grijp nu jou kans en vul hier je gegevens in dan spreken we elkaar binnenkort!