Enkele getuigenissen

Mensen vragen mij soms: waarom doe jij dit nu? Ik doe dit om JOU op weg te helpen naar een leven met meer gemoedsrust en ‘zelf’-vertrouwen.

Hier vind JIJ enkele getuigenissen van mensen die je voorgingen:

“Verliefd, verloofd, getrouwd!

Nele en Koen

Beste Marc,
bij deze laten we je graag weten dat wij op 5/9/15 in het huwelijksbootje gestapt zijn.
Zo zie je maar… een cursus mindfulness kan tot zeer mooie momenten leiden 😊.
In bijlage een paar foto’s van deze schitterende dag.
Groetjes,
Koen en Nele
ps: indien je nog eens een terugkomsessie organiseert, mag je ons dat altijd laten weten”

 

“Als je er voor open staat en je hebt de motivatie om in je eigen levenskwaliteit te investeren, dan is de mindfulness training een nieuwe weg die ik iedereen van harte toewens”.

Ik heb voor de mindfulness training gekozen in een periode van grote onzekerheid. De spanning tussen mijn natuurlijke drang om enige controle te houden over mijn leven, en het afhankelijk zijn van andere mensen en onvoorspelbare gebeurtenissen, zorgde voor een grote onrust. Deze spanning stond het tot rust kunnen komen en kunnen genieten van de gelukkige momenten van elke dag voortdurend in de weg.

Ik zag onder ogen dat anders met deze situatie en spanning om kunnen gaan een groot verschil zou maken in mijn leven, niet alleen in die lastige periode van onzekerheid maar ook in de rest van mijn leven.

Mindfulness heeft mij geholpen om te leven in het hier en nu, en de natuurlijke onzekerheid over de toekomst die we allemaal hebben te leren omarmen, als kansen op nieuwe ervaringen en ontdekkingen, en niet enkel als mogelijke bedreigingen van de ‘veilige’ bekende status quo.

Het heeft mij zelfs durf en zin gegeven om bewust voor een minder ‘zeker’ professioneel bestaan te kiezen waarbij ik vandaag 90% van de tijd vooral de opportuniteiten zie en minder focus op de gevaren, maar wel voldoende om ze zo goed mogelijk in te schatten en op te vangen.

Het kunnen focussen op het zintuiglijk aanwezig zijn is een grote winst in mijn dagelijks bestaan: ik kan nu echt stilstaan en intens genieten van een aangenaam moment in de tuin, een lekkere geur, de warmte van de zon, en doe veel bewuster indrukken op op de fiets, die tijdens langere ritten een beetje een meditatieplek is geworden.

Het is opmerkelijk hoe snel je het mindfulness denken kan inpassen in je alledaagse handelingen als je er bewust ruimte voor wil maken. Marc is naast een motiverende en vertrouwenwekkende trainer ook zeer pragmatisch en kan iedereen wel een goed ankerpunt in de dag helpen vinden om het hier en nu aanwezig zijn te oefenen zonder dat het aanvoelt als een lastige verplichting.

Mijn advies: als je er voor open staat en je hebt de motivatie om in je eigen levenskwaliteit te investeren, dan is de mindfulness training een nieuwe weg die ik iedereen van harte toewens.

Filip

 

“Mindfulnesstraining komt mijn levenskwaliteit alleen maar ten goede”.

De mindfulnesstraining heeft zeker zijn nut gehad voor mij.

Zo heb ik geleerd om bewuster en aandachtiger te leven. Door even stil te staan kan je meer ruimte maken.

In periodes van stress kan je rust proberen te vinden met de oefeningen die in de training aangereikt zijn.

Een ander punt wat me bijgebleven is, is om meer bewust te worden van het lichaam, gedachten meer als gedachten te zien en niet te snel te oordelen. Op die manier krijg je meer controle over je leven.

Ik neem me voor om hetgeen ik geleerd heb in de mindfulnesstraining toe te passen in het dagelijks leven, elk moment opnieuw.

Ik ben blij dat ik de beslissing genomen heb om deze training te volgen. Dit komt mijn levenskwaliteit alleen maar ten goede.

Ann