9 Krachtige meditatie tips van Jon Kabat-Zinn

Maak hieronder kennis met Jon Kabat- Zinn.  Hij is de ontwerper van de mindfulnesstraining (MBSR). Naast Edel Maex, is hij één van mijn belangrijkste mentors.

Jon deelt met ons de 9 attitudes die een sterke basis vormen voor een bewust leven met veel gemoedsrust en ‘zelf’-‘vertrouwen’.

In elke korte video geeft hij toelichting bij elke basisattitude en reikt hij tips aan om deze attitude te cultiveren in je dagelijks leven.

Ik ben er zeker van dat deze korte video ’s jou zullen ondersteunen in jouw groeiproces naar een bewuster leven met meer gemoedsrust en ‘zelf’-‘vertrouwen’.

Een inleiding op de 9 attitudes

Ontwikkel een niet-oordelend bewustzijn

Jons werkdefinitie is: Mindfulness is bewustzijn ontwikkelen door van moment tot moment op een bijzondere manier aandacht te geven: doelbewust, in het hier en nu en zonder te oordelen. In deze video helpt hij ons ontdekken hoe oordelend wij in het leven staan en leert hij ons op een andere manier hier mee om te gaan.

Geduld is een vorm van wijsheid

Vind jij deze attitude ook zo moeilijk? Wil jij als je een probleem ervaart ook onmiddellijk een oplossing hebben?  Jon  laat ons in deze video wegen ontdekken om deze wijsheid te cultiveren in ons leven.

In elk nieuw moment opnieuw beginnen

Jon legt uit hoe de ‘beginners mind’  ons de rijkdom van het leven laat ontdekken. Onze gedachten en opvattingen over wat we ‘weten’ verhinderen vaak dat we de dingen zien zoals ze werkelijk zijn.

Vertrouwen groeit vanuit jezelf

Jon beschrijft hoe we door vertrouwd te raken met onszelf en ons lichaam, we een sterk vertrouwen kunnen ontwikkelen in het leven. En van daaruit kunnen we dit vertrouwen ook geven aan anderen.

Niet-streven of niet-doen

Bijna alles wat we doen, legt Jon uit, doen we met een doel, om iets te krijgen of te bereiken.  Hij leert ons dat dit bij mindfulness een levensgroot obstakel kan vormen.

De kracht van toelaten en niet-hechten

Ervaar jij soms ook hoe je gevoelens  of gedachten weg wil hebben of je jezelf er juist wil aan vastklampen? Jon legt ons uit hoe deze attitude ons meer geluk kan geven in ons leven.

Cultiveer verbondenheid door dankbaarheid en generositeit

Jon laat ons stil staan bij het feit dat we zoveel vanzelfsprekend vinden in ons leven. En hij illustreert hoe je door genereus (zonder dat je er iets voor terug verwacht) aandacht aan jezelf te geven en aan anderen, je meer verbondenheid creëert met jezelf en anderen en voluit kan gaan leven!

Ik hoop dat je Jons tips even inspirerend vind als ikzelf!

Nieuwsgierig naar meer?

Als je nieuwsgierig bent,  nodig ik jou uit om er dadelijk in te vliegen.

Probeer hier gratis en vrijblijvend of dit iets voor je is door je hieronder  in te schrijven voor de e-mailtraining  Elke dag mindfulness.

Wat mag je verwachten?

Je ontvangt elke week een mail met een heel eenvoudige aandachtsoefening waarmee je dadelijk aan de slag kunt.

Je zal merken dat hoe meer je oefent, hoe meer jouw bewustzijn zal toenemen.

Hierdoor  ervaar je meer gemoedsrust en groeit je ‘zelf’-vertrouwen.

Grijp nu JOUW KANS!