burnout

Voel jij je soms schuldig?

Ben jij je bewust van de verschillende rollen in je leven?

En kan je opmerken dat je soms in één van deze rollen komt vast te zitten?

Dit kan je eigen groeiproces sterk belemmeren en aanleiding geven tot veel stress en frustratie en je schuldig voelen. Jij bent moeder, partner, vriendin, werknemer, kind en zoveel meer.

Is dit herkenbaar voor jou?

Neem nu je moeder-kind relatie. Je relatie met je ouder wordende zoon of dochter kan vertroebelen omdat je door je ouderliefde, die heel sterk kan zijn, in je moederrol gevangen raakt. Je rol werkt niet langer, is niet langer nuttig, noch voor je kind, noch voor jou.

Meestal is het niet onze rol, maar onze houding tegenover onze rol die ons stress geeft. Dit inzicht kunnen we krijgen als we opmerkzaamheid in ons leven vergroten.

Ook je verschillende rollen kunnen voortdurend botsen in je leven. Dit is een uiting van de maalstroom van het leven waar we voortdurend mee geconfronteerd worden. Dit vraagt telkens opnieuw om met aandacht op zoek te gaan naar een nieuw evenwicht.

Dit vraagt durf om met wijze aandacht te gaan kijken naar deze rollen en om vervolgens een bewuste keuze te maken om deze rollen anders te gaan uitvoeren. Zo leer je van richting te veranderen om levendig te blijven en om los te komen van vastgeroeste gewoonten.

Ik heb in dit kader een uitnodiging voor jou. Het nieuwe project waar ik je in het begin van dit Mindful Ezine over sprak, kan je hierbij helpen.

Femke vroeg mij enkele weken geleden om mee te werken aan het opstarten van een meditatiegroep bij haar thuis in Westerlo. Ik vind dit een schitterend idee en werk met veel plezier hieraan mee.

Voor jou betekent dit heel concreet dat als je zin hebt om eens te proeven van wat meditatie voor jou kan betekenen, je elke dinsdagavond om 19u30 tot 21u30 welkom bent bij Femke. Van 19u30 tot 21u mediteren wij en vanaf 21u tot 21u30 is er thee en koffie met koekjes. Kostprijs is 2 à 3 euro.

Heb jij graag meer info of kom je graag eens af, klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>